Knoflookijs (1)

Ingrediënten:
een bol knoflook
honing
citroensap
(eventueel:) suiker en water
1/2 liter slagroom
8 eidooiers
100 gram walnoten of pecannoten

Bereiding:
Pel een bol knoflook en kook de tenen langzaam 30 minuten in honing met een
druppeltje citroensap.
Haal de tenen eruit en gebruik de honing om een in totaal 0,25 liter
suikerstroop te maken. Als je te weinig honing hebt kun je deze aanvullen met
gelijke delen suiker en water.

Klop de slagroom stijf. Neem 8 eidooiers en sla die au bain marie stijf.
Voeg vervolgens de warme siroop langzaam toe. Als alle siroop is toegevoegd en
de massa stijf en schuimig is klop dan door op koud water of ijs tot de massa
geheel is afgekoeld.
Hak de knoflooktenen fijn samen met 100 gram walnoten of pecannoten. Spatel
vervolgens de slagroom, de noten en de knoflooktenen door de eimassa.
Stort alles in een vorm en vries het in.

Knoflookijs (2)
Nagerecht 10 personen

Ingredienten
1 liter slagroom
400 gram ei
100 gram eierdooier
280 gram suiker
16 gram knoflookpulp

Voorbereiding:
Pel van een bol knoflook een aantal tenen en maak hier pulp van.
Bereiding:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte op en zet het in de koelkast.
De eierdooiers, ei en suiker au bain marie tot een luchtige massa warm kloppen.
De slagroom en knoflookpulp hierdoor mengen.
Blijven kloppen tot massa geheel afgekoeld is.
Giet het mengsel in een schaal en zet 24 uur in de diepvries.

Knoflookijs (3)

Ingrediënten
1 tot 1,5 theelepel gelatine (poeder) (grote theelepels)
1 kopje water
0.5 liter melk
twee ons suiker suiker
een mespuntje zout
2 soeplepel citroensap
2 tenen knoflook uit de knijper
0.5 liter slagroom

Bereiding:
Week de gelatine in het koude water. Breng de melk, suiker en het zout aan de kook, en meng daar de gelatine met het water doorheen. Laat afkoelen.
Voeg de citroensap en de knoflook toe en laat het mengsel in de koelkast dikker worden. Klop de slagroom niet helemaal stijf en roer deze door het mengsel. Bevries het nu tot het ijs is. Regelmatig roeren of een ijsmachine gebruiken, anders vormen zich kristallen. Dit ijs combineert goed met een vruchtensaus.