Knoflook – Liz Sanderson
 isbn 90-6019-766-6 
Dit boek behandelt de geschiedenis en het gebruik van een van de meest bijzondere planten: knoflook. De kweek van knoflook, het gebruik in de geneeskunde en bij schoonheidsbehandelingen. Knoflook en hekserij, en natuurlijk in de keuken.

Knoflook – Sophia Hale 
isbn 90-5764-484-3 
Oorspronkelijke titel: The Great Garlic Cookboek. Alles over culinaire en niet-culinaire toepassingen van knoflook. Met 100 heerlijke en orginele recepten

OOGST!

Schrijfster Annemarie Bergfeld en fotograaf Wim Lanser hebben samen een boek gemaakt.
ISBN 9789089892409
Zestien boeren en tuinders, waaronder Eemlook vertellen over het eten dat zij met passie telen. Van ‘gewone’ Hollandse kersen en boerenkool tot meer exotische producten als pompoenen, knoflook, wijn en shiitakes. Allemaal te koop op het erf bij de boer zelf.

 

Actuele onderwerpen: Knoflook – uitgave van de Stichting IVIO 
Een educatief boekje over knoflook en gezondheid, geur, vampiers en knoflookgekte.

Koken met knoflook – Leonard Reinirkens 
isbn 90 6590 254 6 
Een leuk boekje over knoflook met recepten uit de landelijke keukens van verschillende landen.

Het uien kookboek – Jill Norman 
isbn 90-246-4932-3 
Bevat alle mogelijke informatie over het kopen, bewaren, bereiden en kweken van leden van de uienfamilie en behandelt alle kooktechnieken van hakken en snijden tot karamelliseren, roosteren en vullen. Beschrijft 150 inspirerende recepten voor het bereiden van uien, knoflook, prei, lente-uitjes, sjalotten en bieslook.

het grote lookboek – Emily Thacker 
ISBN-Nr 2-88181-083-7 
Oorspronkelijke titel: The Garlic Book. In dit boek beschrijft gezondheidsauteur, Emily Thacker, een honderdtal recepten en remedies op basis van knoflook.

Lekker eten met knoflook – Barbara Lüdecke 
isbn 90 6084 427 0 
Oorspronkelijke titel: köstlicher Knoblauch. Een boek over hoe men voorgerechten, soep, vis, vlees, wild en gevogelte, sauzen, groenten en salades, stamppot en specialiteiten uit allerlei landen onder toevoeging van knoflook klaarmaakt. Waaronder een paar recepten met massa’s knoflook.

Koken met knoflook – Anna Maria Jung 
isbn 90 10 03524 7 
Oorspronkelijke titel: Das Knoblauch kochbuch. Met 200 recepten en enkele tips en handigheden om met knoflook om te gaan.

het knoflookboekje – Rosamond Richardsen 
ISBN-nr 9062912419 
Oorspronkelijke titel: The little garlic book. Een gevarieerde verzameling wetenswaardigheden, recepten, wenken en uitspraken.

Knoflook – Marieke Terlingen 
isbn 90-2692-692-8 
Knoflook als een onmisbaar ingrediënt in de wereldkeuken en inmiddels ook in veel nederlandse gerechten een uitgesproken smaakmaker. Wat je met knoflook allemaal kunt doen staat in dit boekje.

teelt van knoflook – Samenstelling: ir C.L.M. de Visser 
isbn-nr 0169-5010 
Teelthandleiding nr. 75 van het praktijkonderzoek voor de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt.


Knoflook – Sophia Hale
 
isbn 90-5764-484-3 
Oorspronkelijke titel: The Great Garlic Cookboek. Alles over culinaire en niet-culinaire toepassingen van knoflook. Met 100 heerlijke en orginele recepten

Knoflook – rebo culinair 
isbn 90-366-0324-2 
Oorspronkelijke titel: Knoblauch. Met de fraaiste recepten voor snacks en salades. Vis en schelp- en schaaldieren. Vlees en gevogelte. Paddestoelen en groenten.

Het knoflookboekje – Beverley Jollands 
isbn 90-5920-213-9 
Oorspronkelijke titel: The Garlic Cookbook. Een ode aan de geschiedenis en de veelzijdigheid van knoflook, zijn onovertroffen smaak en zijn geneeskrachtige werking. Met klassieke knoflookrecepten uit de hele wereld. Inspirerende, op knoflook gebaseerde sauzen. Informatie over het kweken van knoflook, medicinaal gebruik en mythische verhalen.

boekje open over knoflook – G.J. Binding 
isbn 90 252 5802 6 
Oorspronkelijke titel: About Garlic. informatie over de medicinale werking van knoflook, aangevuld met tips voor in de keuken en enkele recepten.

Knoflook & uien – Sophia Hale 
isbn 90-5764-484-3 
Een boekje over de Allium familie. Hun gebruik in gerechten van knoflook, uien, sjalotten, prei en bieslook

Alles over knoflook – Theo Richel 
isbn 90-6291-736-4 
Een boekje over de geschiedenis, medicinale waarde, anekdotes en recepten. Geschreven door de oprichter van de “vrienden van de stinkende roos”.

Knoflook – Geert de Natris & John van den Broek 
isbn 90-4430-701-0 
24 wereldse recepten. Culinaire hoogstandjes waaruit blijkt dat je met knoflook alle kanten op kan. Samengesteld door de eigenaars van het knoflookrestaurant Garlic Queen in Amsterdam.

Ron L. Engeland.
ISBN ‎0963085018
Het eerste knoflookboek speciaal geschreven voor biologische tuiniers en kleine boeren.

Growing Great Garlic is de gids voor telers, geschreven door een kleine boer die zijn brood verdient met het telen van meer dan 200 soorten knoflook. Commerciële kwekers zullen dit boek regelmatig willen raadplegen.

Growing Great Garlic levert een echte bijdrage op het gebied van knoflookclassificatie die het publiek zal helpen verschillende soorten knoflook te herkennen.

Ted Jordan Meredith
Knoflook, een essentieel element in keukens over de hele wereld, geniet een bijna mythische status onder koks, fijnproevers en liefhebbers.
Dit boek is de meest uitgebreide en diepgaande gids die beschikbaar is. Van ‘Ajo Rojo’ tot ‘Zemo’, Meredith presenteert geïllustreerde profielen van bijna 150 cultivars. Gedetailleerde hoofdstukken behandelen natuurlijke historie, de geschiedenis van knoflook in de teelt, de nuances van keuken en cultuur, therapeutische voordelen, plantstructuur, cultiveren, en bewaren, taxonomie, plagen en ziekten, en chemie.

Een heerlijk boek over verse knoflook uit de Noord-Hollandse Wieringermeer! Met meer dan veertig uiteenlopende recepten en allerlei
weetjes. Over groei, oogst en verwerking. 
Over potjes fijngehakte knoflook. Over chefkoks. Kortom, een uitgebreide kennismaking met een uniek, vers product.
Te koop bij Van Biesheuvelknoflook