Els’ befaamde Knoflookprut
Het begint met het oogsten van de knoflookbloemstelen.
Deze worden in juni geoogst, je wilt ze zo lang mogelijk hebben voor de prut. Maar je moet ze oogsten voordat ze boven het gewas uitkomen en zich gaan strekken en verhouten. De meeste rassen vormen een mooie krul voordat ze zich strekken.
ls je de bloemstengels geoogst heb, verwijder je de bloemhoofdjes. Dit is vanaf de verdikking in de stengel en het topje. Dit is wat taaier. De bloemstengels knip of snij je in kleine stukjes. Klaar voor de keukenmachine.
66% bloemstengels, 33% extra vierge olijfolie 1% zout en citroenzuur.
Doe alles in de blender totdat het een egale massa is. Voeg indien gewenst meer olijfolie toe voor een mildere smaak en egalere massa.
De knoflookprut is heerlijk op de boterham, maar gebruik het ook eens als spread op een tosti met kaas en tomaat. Je kunt de knoflookprut ook toevoegen als pizza topping of geef je pasta pesto gerecht een extra kick door aan het eind nog wat knoflookprut toe te voegen.