Gekonfijte knoflook in chocolade

200 gram water

250 gram suiker

25 knoflooktenen, schoongemaakt

400 gram getempereerde pure chocolade

Om te konfijten worden de knoflooktenen vier keer in suikerwater gekookt.

Breng 200 gram water met 200 gram suiker aan de kook. Leg, als het water kookt, de knoflooktenen erin. Draai het vuur uit en laat de knoflooktenen een half uur in de suikerstroop afkoelen. Haal de tenen daarna uit de siroop. Breng de siroop opnieuw aan de kook voeg de resterende suiker toe en leg de knoflook erin. Zet het vuur uit en laat de knoflook opnieuw een half uur in de siroop afkoelen. Breng de siroop met de knoflook erin opnieuw aan de kook en laat ze zodra ze koken 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de knoflook een halfuur in de siroop afkoelen. Breng voor de vierde keer de siroop met de knoflooktenen erin aan de kook. Laat de knoflooktenen voor 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de knoflook in de siroop volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius. Bedek een rooster met aluminiumfolie. Leg de knoflooktenen naast elkaar op de folie. Laat ze een halfuur in de oven drogen. Haal de knoflooktenen door de getempereerde chocolade.

Getempereerde chocolade stolt sneller, mooier en beter dan enkel gesmolten chocolade. Als je toch enkel gesmolten chocolade gebruikt, laat het eindproduct dan stollen in de koelkast. Bedenk wel dat het eindresultaat minder glanzend en knapperig zal zijn dan de getempereerde variant.