Ingrediënten:
4 (schoongemaakte) forellen
2 dun lente-uitjes
2 tenen knoflook
peper en zout
4 takjes venkelgroen of dille
ca. 2 eetlepel boter
droge vermouth
aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen zorgvuldig onder de stromende kraan af.
Leg 4 grote vellen aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter. Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd in plakjes. Kruid de binnenkant van de forellen met peper en zout. Leg in de buikholte een takje dille of venkelgroen en verdeel de ringetjes lente-ui en plakjes knoflook hierover. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Leg de vis op het folie en vouw de zijkanten omhoog. Besprenkel de forellen met droge vermouth en vouw het folie dicht (eerst de grote flappen omhoog meerder malen omvouwen en dan de zijkanten) Vouw de pakketjes niet te strak, zodat de lucht uit kan zetten. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 12-15 minuten gaar worden. Open de pakketjes aan tafel.