Ingrediënten:
4 grote stukken kipfilet
100 g bruine basterdsuiker
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels rijstazijn
1 dl water
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
1 theelepel djahé (gemberwortel)
zonnebloemolie
takjes koriander

Bereidingswijze
Snijd de stukken kip in repen. Meng basterdsuiker, vissaus, rijstazijn en water in een kom. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.
Maak de peper schoon en snijd deze in reepjes. Voeg knoflook, peper en gemberpoeder bij het mengsel in de kom en houd de sjalotsnippers apart.
Verhit een wok, voeg de olie toe en fruit hierin de sjalotsnippers 1 minuut. Voeg de repen kip toe en roerbak al omscheppend tot de kip begint te verkleuren.
Schenk dan het zoete vissaus mengsel toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten doorkoken tot de kip gaar is en de saus enigszins ingekookt.
Hak de koriander grof en bestrooi hiermee de kip. Lekker met rijst!