Ingrediënten:
2 lamsrugfilets,
peper en zout,
2 deciliter olijfolie,
5 tenen knoflook uit de knijper,
1 klein bosje tijm,
150 gram zwarte olijven zonder pit,
4 ansjovisfilets,
1 eetlepel kappertjes

bereiding:
Bestrooi de lamsrugfilets met peper en zout. Leg ze in een diepe ovenschaal. Verwarm 1 deciliter olijfolie in een sauspan, samen met de takjes tijm, en 3 tenen knoflook. Giet dit over de lamsfilets en laat deze 3 uren marineren. Draai de filets van tijd tot tijd. Hak voor de tapenade de olijven, de kappertjes en de ansjovisfilets fijn. Roer de resterende knoflook erdoor en 0.5 deciliter olijfolie. Neem de filets uit de marinade. Verhit 0.5 deciliter olijfolie in een pan en bak de lamsfilets mooi rosé. Neem ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten op een warme plek.
Snijd er plakken van en verdeel deze over 4 borden.
Lepel de olijventapenade erover.