Ingrediënten: (voor 4 – 6 personen)

15 tot 20 ongepelde knoflooktenen
5 eetlepels olie
1 liter kippen- of vleesbouillon
2 eetlepels verse tijm
1/2 theelepel zout
witte peper
3 eierdooiers

Om op te dienen: sneetje stokbrood of toast, geraspte kaas.

Bereiding:
Blancheer de knoflook 1 minuut, zeef en pel ze. Fruit de teentjes 1 minuut in de helft van de olie, maar laat ze niet bruin worden. Voeg de bouillon, tijm, zout en flink wat witte peper toe. Laat de soep 30 minuten lang stoven en proef of ze goed gekruid is.
Zeef de soep, maar houdt een paar teentjes heel. Doe de soep terug in de pan en houdt haar warm.
Kluts de eierdooiers en laat er langzaam de overblijvende olie in lopen. Vermeng het mengsel met een paar eetlepels soep, haal de soep van het vuur en voeg de eierdooiers er langzaam aan toe, zorgvuldig roerend.
Dien de soep onmiddellijk op met het stokbrood of de toast en een handje geraspte kaas in elke soepkom.