Knoflook is een krachtige immuun-booster en is effectief tegen bacteriën en virale- en schimmel-infecties.

Honing heeft dezelfde eigenschappen. Deze twee samen zijn een grote hulp tegen een zere keel, verkoudheid en griep. Er zijn ook mensen die geen knoflook lusten, en zeker niet rauw, maar door knoflook te bewaren in honing is de knoflook, zelfs voor niet knoflooketers, heel lekker!

Wat heeft u nodig?

24 knoflookteentjes
verse honing van de imker, heeft u deze niet dan gebruikt u honing die u in de winkel gekocht heeft

Vul een weckpotje, van ongeveer 1/4 liter, met de knoflookteentjes en giet de honing over de knoflook. Zet het mengsel in de koelkast en laat het een aantal dagen trekken voordat u het gebruikt.

Zodra u zich wat ziek begint te voelen begint u, om de twee uur, met een knoflookteentje te eten. Zorg ervoor dat u maximaal 6 teentjes per dag eet.
De honing kunt u eten als hoestsiroop.