kippendijen-met-citroenIngrediënten:
Een hele kip in stukken of drumsticks
verse rozemarijn
citroen
knoflook
verse krieltjes
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Hak de rozemarijn fijn en strooi het in de bodem van een grote, platte ovenschaal of braadslede. Voeg daarna de olijfolie, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
Plaats de stukken kip in de schaal en draai ze enkele malen om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Bedek de schaal met plastic folie en plaats deze in de koelkast voor ongeveer twee uur.
Verwarm de oven voor op 250˚C. Plaats de schaal met de kip in de oven en braadt de kip 20 minuten op deze hoge stand.
Draai dan de stukken kip eenmaal om en leg de aardappeltjes naast de kip in de schaal. Rol de aardappeltjes even rond zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het vocht in de pan.
Draai de oven terug tot 175-200˚C en bak de kip nog een 50 minuten of totdat hij gaar is. Je kan dit zien door met een vork in het vlees te prikken, als er helder vocht uit komt is hij gaar.
Serveer met wat verse gehakte rozemarijn.