Ingredi├źnten:
1 kip
500 g lenteuitjes
1 bol knoflook
3 aubergines
1 blik gepelde tomaten
6 eetlepels olijfolie
150 ml droge rode wijn
blaadjes van 4 takjes tijm
1 kopje fijngehakte verse munt
1 kopje fijngehakte peterselie

Bereiding:
Hak de kip in kleine stukken. Snijd de lenteuitjes in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Kneus de knoflooktenen, pel ze en hak ze tamelijk grof. Snijd de aubergines in dobbelstenen.
Verhit twee eetlepels olijfolie in de stoofpan, leg de stukken kip erin en bak ze rondom bruin. Schep de kip uit de pan en zet apart. Doe het lenteuitje en de knoflook in de pan, draai het vuur op middelhoog en fruit tot de uitjes zacht en licht gekarameliseerd zijn, maar nog niet bruin. Schep ui en knoflook uit de pan en zet eveneens apart.
Draai het vuur weer hoog, schenk opnieuw 2 eetlepels olie in de pan en bak hierin de helft van de aubergineblokjes lichtbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout. Schep uit de pan en houd apart. Schenk de laatste olie in de pan en bak de rest van de aubergine.
Schenk de wijn in de pan en voeg de gepelde tomaten, de rest van de aubergine, het ui-knoflookmengsel, de tijm en de kip toe. Bestrooi met zout en versgemalen peper en breng het geheel aan de kook. Zodra de inhoud van de pan flink borrelt, leg je er een deksel op, draai je het vuur laag en kijk je er een uur niet meer naar om.
Voeg na een uur de munt en peterselie toe en laat deze vijf minuten meestoven. Proef en maak het gerecht zo nodig verder op smaak met zout en peper. Je kunt er rijst bij serveren of brood.