Ingrediënten:
1 dl olijfolie
4 stengels bleekselderij
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte dragon
scharrelkip van ca. 1½ kg
zout en zwarte peper
nootmuskaat
40 knoflookteentjes
½ dl cognac
75 g bloem
water
vers geroosterd brood

Bereidingswijze

Verdeel de kip in 4 stukken. Hak de kruiden en pel de knoflook. Maak van de bloem met water een dikke pasta.

Verwarm de olie in een grote, vuurvaste stoofpot. Fruit daarin gedurende 2-3 minuten de selderij, peterselie en dragon. Bestrooi de in 4 stukken verdeelde kip met zout, vers gemalen peper en vers geraspte nootmuskaat, en braad ze in de pan met de specerijen licht aan, waarbij u ze een paar keer omdraait. Voeg de gepelde knoflookteentjes en cognac toe.
Leg het deksel op de stoofpot en dicht de naad af met de pasta, waarbij u de rand goed aandrukt. Zet de pot gedurende 1½ uur in een matige oven bij 190 °C (stand 4).
Verwijder vlak voor het opdienen de deegrand.
Geef er vers geroosterde sneetjes brood bij, die men met de tot moes gekookte knoflook kan besmeren.