Tapas. Maar kunnen uiteraard ook worden opgediend als onderdeel van een maaltijd.
Lekker met gebakken aardappeltjes, pasta of met rijst. In plaats van kipgehakt kan bijvoorbeeld ook kalfs- of lamsgehakt worden genomen.

kipballetjesIngrediënten:
500 g kipgehakt
2 lente-uitjes
zout
mespunt chilipoeder
½ Theelepel gemalen koriander
1 ei
3-4 eetlepels paneermeel
boter of olie om te bakken
1 blik tomatenblokjes op sap
2 tenen knoflook
enkele takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 theelepel honing
gemalen kaneel

Bereidingswijze:
Doe het gehakt in een kom. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Maak het gehakt aan met de stukjes lente ui, zout, chilipoeder, gemalen koriander, ei en paneermeel. Draai hiervan kleine gehaktballetjes. Leg ze eventueel een half uurtje in de koelkast om stevig te worden.
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan. Giet het vet uit de pan weg. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Pers hierboven de teentjes knoflook uit en voeg zout, peper, tijm, laurier, honing en kaneelpoeder toe. En breng tot aan het kookpunt.
Voeg de gehaktballetjes weer aan de pan toe en laat ze ca. 15 minuten verder sudderen in de tomatensaus. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer warm of koud.