Ingrediënten:
2 lentelookjes
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sherry
1 eetlepel honing
1 eetlepel water
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1,5 kg kippenvleugeltjes

Bereiding:
Maak de lentelookjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Meng de lentelookjes in een grote kom met soja, sherry, honing, water, knoflook en gember. Voeg de kippenvleugels toe en meng. Dek de schaal af en laat de vleugeltjes minstens 2 uur marineren (hele nacht kan ook)
Verwarm de grill van de oven voor. Doe de kippenvleugels in een grote ovenschaal of verdeel ze over de bakplaat van de oven. Bak ze op redelijke afstand van de grill (2e of 3e richel) tot er wat vet uit begint te lopen.
Bak ze verder ongeveer 20 minuten. Keer de vleugels dan eventueel opnieuw en plaats de plaat of schaal iets dichter onder de grill.
Laat ze verder mooi bruin kleuren en helemaal gaar worden.