Ingrediënten
12 teentjes knoflook
3,5 dl melk
450 gram bloem
1 tl zout
1 zakje gist
1 el. Gedroogde kruiden bv. Salie, tijm of peterselie
2 el zonnebloemolie
1 ei losgeklopt
Melk voor het bestrijken
Steenzout voor het bestrooien

Bereiding
Vet de bakplaat in, pel de knoflooktenen en breng ze met melk aan de kook (15 min. koken). Laten afkoelen en pureren.
Zeef het meel en het zout boven en grote kom en roer de gist en de kruiden er door.
Voeg de knoflookmelk, de zonnebloemolie en het losgeklopte ei hier aan toe en kneed het deeg goed door.
Doe het deeg in een ingevette kom. 1 uur afgedekt laten staan op een warme plek tot die voldoende gerezen is.
Kneed het deeg weer 2 min. Vorm er 8 bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Maak net een nat scherp mes inkepingen erin en laat het 15 min. staan.
Bestrijk de bolletjes met melk en bestrooi ze met zout.
Bak ze 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
Leg de bolletjes op een rooster en laat ze voor het serveren afkoelen.