Knoflookgarnalen-uit-de-ovenIngrediënten
1 pak scampi’s, ongeveer 32 stuks
100 gr boter
200 ml olijfolie
8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt
Zout en peper
Indien pikant gewenst: cayennepeper

Bereidingswijze

Zet de oven op 180˚C.

Ontdooi de scampi’s, pel ze en verwijder eventueel de zwarte darm. Verdeel de boter en de olijfolie over 4 ovenvaste niet te grote ovenschaaltjes (niet groter dan een diameter van 17cm).

Kruid de boter en olijfolie al een beetje met zout en peper. Zet de ovenschoteltjes een minuut of 7 in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is.

Haal de ovenschoteltjes uit de oven, verdeel de scampi’s over de 2 ovenschaaltjes. 15 scampi’s per persoon. Kruid nogmaals lichtjes met zout en peper. Voeg de fijngehakte knoflook toe en eventueel de cayennepeper.

Meng alles goed om en plaats de schaaltjes met de scampi’s in de oven voor nogmaals 10 minuten of totdat de scampi’s mooi roze van kleur zijn. Haal uit de oven en dien warm op. Lekker met stokbrood, ciabatta of focaccio.

Opmerking
Serveer verse of gedroogde pasta hierbij en een lekker slaatje, b.v: rucola, raddachio of een frisse ijsbergsalade.