Ontmoet Els en Kees Knoflook

Categories: Over Eemlook

Het begon in de jaren ’80 in Portugal toen Kees Huijbregts in aanraking kwam met het telen van knoflook. Onwetend van het feit dat er meerdere rassen waren heeft hij jarenlang zijn eigen knoflook gekoesterd en elk jaar weer een aantal tenen hiervan in zijn tuin gepoot. Eind jaren ’80 is door Theo Richel de vereniging “De vrienden van de stinkende roos” opgericht met het tijdschrift “De Walm” Hier was hij uiteraard ook lid van.

Boer_leverancier_knoflookDoor de komst van internet kwam hij rond de millenniumwisseling erachter dat er in Amerika vele honderden soorten knoflook geteeld werden. Een aantal Amerikanen was (toen Rusland en de landen achter het ijzeren gordijn toegankelijk werden na het einde van de koude oorlog) naar Aziƫ, de bakermat van knoflook gereisd om hier zoveel mogelijk soorten knoflook te vinden.

De interesse van Kees in de verschillende rassen was gewekt en hij probeerde verschillende rassen hierheen te krijgen. Bij een bevriende boer op de Hogeweg in Amersfoort kon hij een stukje grond krijgen om de verschillende soorten knoflook te kweken. In 2005 kreeg hij de mogelijk om meer tijd in zijn hobby te steken. Inmiddels gaat Els, de vrouw van Kees, ook helemaal uit haar bol als het gaat om knoflook en als je de kans krijgt moet je haar knoflookprut zeker eens proeven!

Na jaren op de Asschatterweg bij boerderij “De Riet” knoflook geteeld te hebben zet Kees de knoflookwekerij in afgeslankte vorm door op vruchtentuin “De Heyligenberg” op de Lockhorsterweg in Leusden.

eemlook

Author: Eemlook

One Response to "Ontmoet Els en Kees Knoflook"

  1. Annita Posted on 10/04/2017 at 7:12 pm

    Zie je net op tv….bij 24 kitchen…grappig

Geef een reactie