Ingrediënten: (voor 3 a 4 personen)
2 hele knofloken (ong. 25 tenen)
250 gr. uitgelekte en gehalveerde champignons
75 gram boter
1 theelepel verse tijm
6 eetlepels bloem
1 1/2 dl. kippenbouillon
1 1/2 dl. melk
1/2 kopje room
zout en peper
30 gram gehakte peterselie
50 gram heel dun gesneden champignons

Bereiding:

Haal de knoflooktenen uit elkaar en blancheer ze 1 minuut: laat ze uitlekken en pel ze. Stoof de champignons 5 minuten in de boter. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Voeg de knoflook en de tijm aan de overgebleven boter toe en kook zachtjes 10 tot 15 minuten met het deksel op de pan, totdat de teentjes zacht geworden zijn. Voeg de bloem toe en laat dit enkele minuten meekoken. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon en de melk beetje voor beetje al roerend toe. Laat de soep 10 minuten pruttelen. Voeg de champignons toe en geef ze nog 1 minuut om door te warmen. Haal de pan van het vuur, roer de room erdoorheen en maak het af met zout en peper naar smaak.
Dien de soep op met de gehakte peterselie en de dunne,rauwe schijfjes champignons als versiering.