Ingrediënten
250 gram ossenhaas
1 theelepel maïzena, met 2 eetlepels water aangemaakt
2 lente-uitjes
1 dun plakje verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
4 eetlepels plantaardige olie
25 gram cashewnoten
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze

Het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes van circa 1/2 cm dik en 3-4 cm lang snijden. Vermengen met een derde van de aangemaakte maïzena. De lente-uitjes schoonmaken en in stukjes van 2-3 cm snijden. Dikkere stukjes in de lengte halveren. De gember schillen, knoflook pellen en vervolgens beide fijn hakken. In een pan of wok 2 eetlepels olie verhitten. Vlees al omscheppend op een hoog vuur aanbraden tot het kleurt. Daarna uit de pan nemen.

Nog eens 2 eetlepels olie in de pan of wok schenken. Lente-uitjes, knoflook en gember op een hoogvuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt. Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut roerbakken.
Vlees, soja- en oestersaus door de inhoud van de pan mengen en samen verwarmen. De rest van het maïzenapapje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen. Het geheel attractief op een dienschaal schikken en er wat sesamolie overheen druppelen.