Ingrediënten: (4 pers.)
8 dunne stukken kalfsvlees 7,5 x 10 cm
8 dunne stukken gekookte ham of prosciutto (van 7,5 x 10 cm)
8 dunne stukken mozzarella kaas
verse of gedroogde salie
2 eetlepels olijfolie
2 geperste teentjes knoflook
sap van 1 grote citroen
zout en peper
50 gram boter
100 ml witte wijn
1 eetlepel fijn gehakte lente-uitjes of sjalotjes (alleen groene delen)
1 eetlepel gehakte peterselie,
takjes peterselie
citroenschijfjes

Bereiding:
Leg op elk stuk kalfsvlees een stuk ham en een stuk kaas en op elk een kwart van de salie. Rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Mix de olijfolie, knoflook en de helft van het citroensap en maak op smaak met zout en peper en een beetje verse of gedroogde salie. Schenk dit over de vleesrollen en laat op een koele plaats 2 tot 4 uur marineren.
Verhit de boter in een grote braadpan en braad de vleesrollen ongeveer 10 minuten,regelmatig omdraaiend. Zet het vuur hoger en voeg bij de witte wijn, gehakte lente-uitjes of sjalotjes en het overige citroensap.
Laat de saus zachtjes 5 minuten doorkoken. Controleer de smaak, versier met de peterselie en citroen en serveer.