Ingrediënten:
500 gram varkenshaas
5 teentjes knoflook
1/2 eetlepel zwarte peperkorrels
1 struik paksoi
8 takjes koriander
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroen- of limoensap
1 eetlepel olie

Bereiding:
De varkenshaas in plakjes van een halve centimeter snijden en deze plakjes in tweeën snijden. De teentjes knoflook grof hakken. De peperkorrels in een vijzel kneuzen of met de platte zijde van een mes platslaan. Verwijder de stronk van de paksoi en spoel de bladeren goed af. Laat ze uitlekken in een vergiet. De paksoi in repen van ongeveer twee centimeter snijden. De takjes koriander grof hakken.

Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook en de peperkorrels op een niet te hoog vuur, ongeveer een minuut. Zet het vuur weer hoger en voeg de reepjes varkenshaas toe. Roerbak nog eens drie minuten. Het vlees is nu aan alle kanten lichtbruin. Nu de reepjes paksoi, gehakte koriander, bruine suiker, sojasaus en citroen- of limoensap toevoegen. Roerbak het geheel, op een wat lager vuur, nog een minuut of vier. Het vlees en de paksoi zijn dan gaar en zacht. Het gerecht overdoen op een voorverwarmde serveerschaal. Serveer bij dit varkensvleesgerecht een kom witte rijst en een schaaltje met fijn gesneden rode peper met een beetje Thaise vissaus.