Ingrediënten:
1 knolselderij
3 uien
2 stuks wortel
2 stuks prei
½ bol knoflook
500 gram botten van wild
500 gram kalfsbotten
100 gram lichtgerookt spek
1 blaadje foelie
4 kruidnagels
1 blaadje laurier
4 takjes tijm
paar jeneverbessen
50 gram boter

De hoeveelheid soep die hieruit overblijft is meer dan genoeg voor 4 personen. Bewaar de rest voor later. Je kunt het uitstekend invriezen.

Bereiding:

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Was het wildafval en de botten onder koud stromend water af. Smelt de boter in een pan en bak de botten, het in blokjes gesneden spek en de groenten rondom bruin. Doe de ingrediënten over in een hoge grote pan en doe er 2,5 liter water bij. Breng het aan de kook, voeg de kruiden toe en laat 6 uur trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek of onder koud water gespoelde theedoek. Verwarm de gezeefde bouillon en garneer met doperwtjes en fijngehakte bieslook.