Benodigdheden
500 gr zuurkool
2 rode uien
200 gram champignons
1 rode paprika
1 lente ui
3 tenen knoflook
aardappelen voor de puree
500 gram shoarma vlees
peper, zout
olijfolie
geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zuurkool ongeveer 15 minuten in droge witte wijn en laat het daarna goed uitlekken in een vergiet.
Ontdoe de paprika van de schil en zaadlijsten en snij hem in kleine stukken. Pel en snipper de uien en snij de prei heel fijn. Was vervolgens de prei en laat het uitlekken. Snij de lenteui in dunne ringen en knoflook fijn. Snij de champions in stukjes.
Schil de aardappelen, was ze vervolgens en kook ze gaar. Maak er vervolgens aardappelpuree van.
Verhit een koekenpan en doe hierin de knoflook. Voeg er vervolgens het vlees aan toe en bak het kort op een hoog vuur. Voeg de fijn gesneden groenten toe en bak alles kort. Voeg daarna de uitgelekte zuurkool toe en schep de zuurkool er goed door heen.
Vet een ovenschaal in en doe daar laag voor laag aardappelpuree en de zuurkool mix in. Eindig met de zuurkoolmix. Strooi er als laatst de geraspte kaas over. Zet de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven en bak het af in ongeveer 30 minuten.