Knoflookbloemstelen met sperziebonen

Categories: Knoflookbloemstelen,Recepten,Tapas en bijgerechten

Knoflookbloemstelen en sperziebonen lijken op elkaar maar geven een verrassend smaakeffect. De paprika geeft de kleurvariaties.

8 ons sperziebonen
6 ons knoflookbloemstelen
1 eetlepel olijfolie
½ paprika
Zout en vers gemalen peper
1 eetlepel azijn

Maak de sperziebonen klaar en blancheer deze in kokend water met zout voor 2 a 3 minuten totdat ze beetgaar zijn. Spoel de sperziebonen met koud water totdat ze zijn afgekoeld. Snij de knoflookbloemstelen (zonder de bloemhoofdjes) op dezelfde lengte als de sperziebonen en blancheer deze voor 1 a 2 minuten. Spoel ze met koud water totdat ze zijn afgekoeld.

Verhit de olie in een pan op een middelmatig heet vuur, doe de gesneden bloemstelen in de olie eb bak ze voor 2 minuten.

Voeg de sperziebonen en de gesneden paprika toe. Schep ze door elkaar, doe de deksel op de pan en bak alles 2 minuten. Haal de deksel van de pan en voeg zout, peper en azijn naar smaak toe.

Author: Eemlook

Geef een reactie