Ingrediënten:
225 gram gesnipperde vis
1 groot stuk peterselie
2-3 takjes dille
5 kopjes water
1 middelgrote ui in stukjes
275 ml witte wijn, of wijn met water gemixt
2 teentjes ongepelde knoflook
350 gram geschilde aardappelen
1 kleine prei (alleen witte gedeelte)
1/2 eetlepel tomatenpuree
2 eiwitten
1 eetlepel parmezaanse kaas
1 theelepel uitgeperste knoflook
zout en peper
voor de servering: 18 gepelde garnalen

Bereiding:

Sudder de gesnipperde vis, peterselie, dille, water, ui en witte wijn met een beetje zout en peper, ongeveer 30 minuten. Snij de aardappelen in blokjes van 2 cm en de prei in stukjes van 11/4 cm. Zeef de vis in een schone pan en voeg de aardappelen, prei en tomatenpuree toe. Laat dit 15-20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep tot hij glad is en maak op smaak met zout en peper. Breng zachtjes aan de kook. Sla de eiwitten met wat zout. zeer stijf. Doe hierbij de parmezaanse kaas, knoflook en een beetje witte peper.

Laat eetlepel voor eetlepel van deze eimix in de soep vallen en pocheer ongeveer 5 minuten.