Ingrediënten
3 bollen knoflook (ongeveer 35 tenen)
1½ braadkuiken
175 gram roomkaas of magere zachte kaas
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
zout en peper
250 gram witte pitloze druiven
een takje rozemarijn
30 gram boter

Bereidingswijze
Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water en blancheer ze. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze. Kook ze nog eens 2 minuten door en zet ze weg.
Pel een van de twee overgebleven teentjes en snijdt dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het braadkuiken. Snijdt vervolgens beiden helften in plakjes en leg ze opzij.
Pel en hak de laatste teen knoflook en meng deze met de kaas, peterselie en bieslook. Maak op smaak met zout en peper.
Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.. Vul de ontstane ruimte op met het kaasmengsel.
Vul de binnenkant van het kuiken op met de geblancheerde knoflooktenen en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.
Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en de vleugels. Strooi wat zout en peper over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.
Braad het kuiken ongeveer 1½ uur in de oven op 180 graden C. tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.