Ingrediënten:
2 bol knoflook
2 rode paprika
12 sjalotten
4 takjes rozemarijn of tijm
6 eetlepels olijfolie
grof zeezout
grof gemalen peper uit de molen
aluminiumfolie

Bereiding:
Warm de oven voor op 200°C. Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 centimeter lengte.
Haal de tenen los van de knoflook. Halveer de paprika en verwijder pitjes en zaadlijsten. Pel de sjalotten en halveer ze (laat hierbij de aanzet heel). Verdeel de sjalotten op één helft van beide stukken folie.
Vul de paprikahelften ieder met een takje van het verse kruid en verdeel er de tenen knoflook over. Zet de gevulde paprika’s op de sjalotten. Schenk overal de olijfolie over en bestrooi met wat grof zeezout en grof gemalen peper naar smaak.
Vouw het folie dubbel over de groenten heen. Rol de open randjes rondom op. Prik bovenop een paar gaatjes in het folie en bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lekker gaar. Doe de pakketjes op 4 borden en snij ze vanaf 1 hoek open.
De knoflook is nu zo zacht geworden, dat je het als een pasta uit de teentjes kunt knijpen en over de groenten kunt uitsmeren.