hazenrugfiletIngrediënten:
500 ml rode wijn
250 ml (vers) sinaasappelsap
1/2 pot wildfond (a 380 ml)
13 teentjes knoflook (ongepeld)
1/2 theelepel gedroogde tijm
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel grof zeezout
4 hazenrugfilets
2 eetlepels boter

Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan wijn met sinaasappelsap, fond, 1 teentje knoflook (gepeld) en tijm aan de kook brengen. Saus in 30 min. op matig vuur tot eenderde laten inkoken. Intussen in ovenschaal ongepelde knoflook mengen met 2 el olie en zeezout. Knoflook 30 min. in oven poffen. Vlees op kamertemperatuur laten komen.

Bereiding:
Knoflook en tijm uit saus nemen. Hazenrugfilets bestrooien met peper, dunne punten terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers. In pan boter met rest van olie verhitten en vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken. Vlees op folie leggen en bestrooien met zout. Folie dichtvouwen en vlees nog 5 min. in oven tot rosé laten doorgaren. Saus door bakvet roeren en op smaak brengen met zout en peper. Vleesfilets uit folie nemen en schuin in plakken snijden. Vlees op vier warme borden leggen. Gepofte knoflook ernaast leggen, saus over vlees scheppen of apart erbij serveren. Lekker met aardappelpuree en haricots verts.