Ingrediënten:
1 tl kaneel
2 tl koriander
1 flinke mespunt zout
1 flinke mespunt chilipoeder
4 enkele kipfilet
3 el olijfolie
1 grote ui
4 teentjes knoflook
1 pakje gepureerde tomaten (passata)
25 g extra bittere chocolade
40 g rozijnen
2 dl kippenbouillon
3 takjes peterselie
110 g walnoten
zout en peper
1 dl culinaire room

Bereiding:
Een mengsel roeren van de kaneel, de koriander, zout en chilipoeder en er de kipfilets mee inwrijven. De kipfilets in de verhitte olijfolie rondom bruin bakken en uit de pan nemen. De ui snipperen en samen met de uitgeperste knoflook in het bakvet fruiten.

Dan de gepureerde tomaten, de geraspte chocolade, de rozijnen, de kippenbouillon en de kipfilets aan de ui toevoegen en de massa zachtjes 15 minuten laten koken. De peterselie en de walnoten kleinhakken. De saus op smaak brengen met zout en peper en de noten, peterselie en de culinaire room erbij roeren.
Lekker met rijst en gekookte broccoli.