Ingrediënten
– 2-4 bollen knoflook
– olijfolie
– schone glazen pot met wijde opening en goed sluitend deksel, bijvoorbeeld honingpot of pindakaaspot
– keukenmesje
– staafmixer
– een uurtje bij de televisie

Bereidingswijze
Pel alle knoflookteentjes en snijd de harde kontjes weg met het keukenmesje. Doe de gepelde teentjes in de glazen pot. Vul de pot niet verder dan ongeveer 3/4, zodat er straks nog wat ruimte over is voor de staafmixer.
Overgiet de knoflook in de pot met olijfolie, tot de knoflook juist onder staat.
Zet de staafmixer in de pot en laat hem draaien tot je een puree hebt die zo fijn is als jij hem graag hebben wilt.
Draai de deksel op de pot en zet hem in de koelkast.

Zo bewaard in de koelkast, blijft knoflook minstens een half jaar goed en is zo niet vatbaar voor botulisme.
Het is makkelijk dat je niet voor ieder gebruik een teentje hoeft te pellen en fijn te maken.