Ingrediënten:
450 gram gehakt
1 kleine gesnipperde ui
50 gram verse witte broodkruimels
2-3 teentjes geperste knoflook
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 theelepel paprikapoeder
2 druppels tabasco
1 eetlepel verse kruiden
1 geklopt ei
zout en peper
50 gram bloem
50 gram boter
2 eetlepels olie
225 ml dikke yoghurt
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding:
Meng het gehakt, ui, broodkruimels, knoflook,tomatenpuree, suiker, paprikapoeder, tabasco,kruiden en ei, kruid dit met zout en peper. Kneed deze mix in kleine balletjes ongeveer ter grootte van een grote knikker en rol ze door de bloem. Frituur ze ongeveer 5 tot 10 minuutjes in de boter en olie. laat ze uitdruppen op vetvrij papier of in een vergiet en hou ze warm. Maak een dipsausje: mix de yoghurt, bieslook en peterselie en kruid dit met zout en peper.
Serveer.de balletjes met cocktailprikkers en de yoghurt dip.