Ingrediënten:
2 oude witte boterhammen, zonder korst
1 bosje peterselie
1 el rozemarijn
2 takjes munt, blaadjes gerist
8 teentjes knoflook
peper, zout
4 kwarteltjes, ontbeend
100 g ontbijtspek
cocktailprikkers (in water geweekt)
4 kwarteleitjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120° C.
Droog de boterhammen in een oven op lage temperatuur. Maal de boterhammen met alle kruiden en knoflook fijn in de keukenmachine of met de staafmixer (of snijd alles heel fijn en verkruimel de boterhammen). Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de binnenkant van de kwartels in met peper en zout. Verdeel de vulling er losjes over. Wrijf het vel in met peper en zout en omwikkel de kwarteltjes met het ontbijtspek. Zet aan de onderkant vast met cocktailprikkers. Bind de kwarteltjes goed dicht met het spek zodat de vulling er niet uit valt. Doe de kwarteltjes in een ovenschaal en bak ze in 15-20 minuten gaar. Bak de kwarteleitjes kort in een anti-aanbakkoekenpan, zodat het dooiertje lopend blijft. Serveer de kwarteltjes met een kwarteleitje, geroosterde of gekookte krieltjes en geglaceerde worteltjes. Smelt daarvoor 2 el boter met 1 el honing of bruine basterdsuiker en schud gekookte worteltjes om met de zoete boter.