Ingrediënten voor de Massaman:
3 droge chilipepers
1 theelepel koriander zaadjes
1 theelepel komijn
1 theelepel kaneel
1 steranijs
1 theelepel Massaman currykardemompoeder
6 kleine sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm citroengras
1 cm laos
1 eetlepel geraspte citroenschil
1 theelepel zout

Ingrediënten voor het curry gerecht:
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
½ van het massaman extract
1 blik van 440 ml kokosnootmelk
120 gr geroosterde cashew nootjes
120 gr aardappels, in kleine blokjes gesneden
250 gr tofu
6 kleine sjalotjes
sap van 1 citroen
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
handvol verse fijn gesneden koriander

Bereiding:
Doe alle ingrediënten van het massaman extract in een grote vijzel of keukenmachine. Pureer alles totdat er een compact Bereiding:extract ontstaat. Verhit de olie in een diepe pan of een wok. Fruit hierin de knoflook enkele seconden. Voeg de helft van het massaman extract, roer en doe de kokosnootmelk ook erbij. Roer alles goed door. Voeg de rest van de ingrediënten en kook alles 15 minuten totdat de aardappelen gaar geworden zijn. Garneer het gerecht met koriander blaadjes en dien op met rijst.