Ingrediënten

1 teentje knoflook
60 gram haricots verts of sperziebonen
3 eetlepels olie
10 eetlepels pindakaas
2-3 theelepels sambal manis
1/2 eetlepel suiker
1 liter kippenbouillon
1 blikje kokosmelk
60 gram taugé
50 gram pinda’s
2 mie-nestjes

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een wok of hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Meng de pindakaas, sambal en suiker erdoor en voeg al roerend bouillon en kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en voeg de boontjes toe. Kook de soep circa 10 minuten tot de boontjes beetgaar zijn.

Was de taugé en snijd die fijn. Hak de pinda\’s. Voeg de taugé en pinda’s vlak voor het serveren toe. Lekker met kroepoek en kleine loempiaatjes.
TIP

Voeg bami toe. Zo wordt het een heerlijke maaltijdsoep. Tevens is het ook erg lekker om er stukjes kipfilet in te doen.