gevulde_champignonsIngrediënten: (4 pers.)

4 grote champignons (of 8 kleinere)
1 sjalotje
4 tenen knoflook
200 gram geitenkaas
1 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Haal het steeltje uit de champignons en snijd deze fijn. Leg de hoeden van de champignons even apart. Snipper het sjalotje en de knoflook.

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de fijngehakte champignon steeltjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de hoeden van de champignons in een ovenschaal en vul deze met het champignon/sjalot mengsel. Verkruimel er wat geitenkaas over.

Zet de gevulde champignons in de oven en bak deze in ongeveer 10 minuten gaar, afhankelijk van de grote van de champignons.

Tip: Voor een niet vegetarische variant kun je wat fijngesneden bacon toevoegen.