Ingrediënten:
4 grote aardappels
4 sjalotten
2 rode paprika’s
1 bol knoflook
4 schouder karbonades
2 eetlepels verse rozemarijn
1 doosje cherrytomaatjes
2 dl runderfond
1,5 dl rode wijn

Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden. Leg de aardappels met schil op een ovenplaat en pof ze 45 minuten in de oven. Leg na 25 minuten de paprika’s, hele bol knoflook en sjalotten op de ovenplaat en pof de groenten 20 minuten in de oven. Verhit ondertussen een pan met een mengsel van olie en boter. Breng de karbonades op smaak met zout en peper en bak ze op hoog vuur kort aan beide zijden. Leg het vlees en de tomaatjes op een ovenplaat en verdeel de rozemarijn over het vlees. Laat het in de oven nog 10 minuten garen. Breng de fond met de wijn en de gepofte teentjes knoflook aan de kook. Kook het vocht in tot 1,5 dl. Verwijder alles behalve drie teentjes knoflook en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overige teentjes knoflook toe en breng de saus op smaak met peper uit de molen.

Leg op elk bord een doorgesneden aardappel, een hele sjalot en in reepjes gesneden paprika. Leg daar een karbonade op en schep wat saus over het gerecht.