Ingrediënten:
2 grote vleestomaten
zout
2 teentjes geperste knoflook
verse zwarte peper
een goede handvol verse muntblaadjes
sap van 1 grote citroen
2 theelepels suiker
2 eiwitten

Bereiding:

Halveer de tomaten horizontaal, hol ze uit en bewaar de zaadjes en harten.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje zout en zet ze op hun kop om uit te lekken. Besmeer de binnenkant van elke tomaat met de geperste knoflook en bestrooi ze met peper.
Zeef de tomatenzaadjes en -harten en bewaar het sap, vul dit bij met water tot 150 ml.
Mix de muntblaadjes, tomatensap, citroensap en suiker – Het moet niet te glad zijn. Vries dit ongeveer 1 uur in, niet te hard.
Sla de eiwitten met een beetje zout stijf en voeg dit bij de zachtbevroren muntmix. Vries dit onder regelmatig roeren in tot een vastere vorm.
Vul de tomaten met deze massa en serveer.