Ingrediënten:
1 bolletje knoflook
2 dl melk
peper en zout
1 ui
4 el olijfolie
1 varkenshaasje à 300 g
30 g boter
1 dl droge witte wijn
500 g schoongemaakte worteltjes
1/2 tl gemalen komijn
2 el gesneden bieslook

Voorbereiding:
Maak de knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Breng de melk met de knoflook en wat zout aan de kook en kook de teentjes op een matig vuur vijf minuten. Laat de knoflook in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte worteltjes schuin in stukjes.

Bereiding:
Hak de ui. Verhit in een koekenpan twee eetlepels olie en schroei de varkenshaas rondom dicht. Neem het vlees uit de pan. Schenk het vet uit de pan en smelt twee eetlepels boter in dezelfde koekenpan. Laat de knoflookteentjes in de hete boter goudbruin worden. Voeg de ui toe en fruit het geheel op een klein vuur nog vijf minuten.
Bestrooi het vlees met peper en zout en leg de varkenshaas in de pan. Schenk de wijn erbij en dek de pan af met een deksel. Laat de varkenshaas in ca. 20 minuten net gaar worden.
Verwarm in een pan de rest van de olie en boter en fruit hierin de wortelstukjes enkele minuten. Voeg een deciliter water, zout en komijn toe en laat de worteltjes afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar worden. Neem de deksel van de pan en laat het vocht op een hoog vuur verdampen.

Serveren:
Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze op twee warme borden. Schep de worteltjes en knoflookteentjes met ui op de borden. Bestrooi de worteltjes met bieslook en serveer het gerecht direct.