Ingrediënten:
1,5 kg aardappels
2 takjes rozemarijn
6 tenen knoflook
grof zeezout
olijfolie
1 flinke knolselderij
½ bosje krulpeterselie
4 eetlepels mayonaise
1 citroen
6 eendenborstfilets
60 gram roomboter
2 dl wildbouillon
port
50 gram pure chocolade
1 sinaasappel
1 stokje kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in partjes. Ris de rozemarijn en hak het kruid fijn. Snijd de knoflooktenen doormidden. Doe de aardappels met de rozemarijn, het zeezout, de knoflook en wat olijfolie in een ovenschaal. Rooster ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd ‘m in dunne plakken. Snijd de plakken in gelijke dunne frieten. Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer de selderij ongeveer 4 minuten tot deze beetgaar is. Spoel koud in een vergiet en schud goed droog. Maak een dressing van de mayonaise, fijngehakte peterselie en citroen. Breng verder op smaak met peper en zout en meng door de knolselderij. Dep de borstfilets droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit in twee koekenpannen de boter met wat olijfolie. Bak de filets, verdeeld over de twee pannen, aan beide kanten bruin. Doe de eend over in een ovenschaal en laat ze 5 minuten doorgaren in de oven. Gebruik een pan voor de jus. Blus de pan met port en voeg wildbouillon toe. Doe de chocolade erbij. Rasp de sinasappel met een zesteur en voeg de schilletjes toe. Voeg een beetje sap toe. Breek het kaneelstokje erin en laat inkoken tot een dikke jus ontstaat. Serveer de eend met de jus, de aardappels en de knolselderijsalade.